Workshops & ceremonier

Nyhed!
Urkraften afholder vandringer på Bornholm, i Bingen i Tyskland og på Hærvejen. Du vil opleve naturens og elementernes storhed, familieopstillingers forløsende virkning og træne dit indre lederskab gennem stilhed og fællesskab.

Læs mere om de Spirituelle Vandringer og alle de andre forskellige former for undervisning “Tag et Valg” tilbyder herunder. Har du har spørgsmål el undres, tager du kontakt på mail, sms eller facebook.

Svedehytte - en rituel, kraftfuld, udrensende ceremoni

I rolige, smukke og naturskønne omgivelser, ved mit hjem og klinik ved Ringe, afholder jeg på 11. år ca. 8 årlige svedehytteceremonier.

En svedhytte er en renselses- og fordybelsesceremoni, hvor du som deltager arbejder med at bevidstgøre og slippe uhensigtsmæssige livsmønstre, forberede dig til nye overgange og forandringer. Du henter hver gang styrke og kraft til livets krav og opgaver.

Det er muligt at booke en individuel svedehytte for en arbejdsplads, et netværk, en organisation etc. Der er plads til 16 deltagere.

Datoer for svedehytter 2021:

Forårsjævndøgn: Lørdag 20. marts kl. 16 – ca. 22.00

Så-svedehytte (Valborgs Dag) Fredag 30. april kl. 16 – ca. 22.00

Sommersolhverv: Mandag 21. juni kl. 16 – ca. 22.00

Høst: Fredag 13. august kl. 16 – ca. 22.00

Efterårsjævndøgn: Onsdag 22. september kl. 16 – ca. 22.00

Vintersolhverv: Mandag 20. december kl. 16 – ca. 22.00 Tirsdag 21. december kl. 16 – ca. 22.00

Til svedehytten medbringes:

– Løsthængende tøj – f.eks. sarong, kjole, badedragt, shorts, t-shirt. – 2 håndklæder. – Vandflaske. – Klip klapper el.lign. – Vindtæt/varm jakke.

Pris:

kr. 650,- incl. moms, trommerejse, svedehytteceremoni, 2 retter økologisk, vegetarisk, hjemmelavet, lækker mad og godt selskab :-)

Betaling & tilmelding:

vibeke@tagetvalg.dk eller via Facebook. Penge overføres via MobilePay (mobil 29 89 01 12) eller betales kontant ved ankomst. Tilmelding er bindende.

Svedehytter andre steder i Danmark:

Desuden på Ærø. Info, datoer og tilmelding: Maja Ørum – 28 77 00 32.

Familie opstilling

Familieopstilling en healingsmetode og el terapi for enkelt personer el. grupper. Familieopstilling er udviklet af Bert Hellinger. Se mere på www.Hellinger.com og www.familieopstiller.dk

Jeg er trænet i familieopstilling af hans elev, Stephen Victor, der har samarbejdet med min lærer i Inkatraditionen, Juan Nunez del Prado, om at integrere Inka traditionen i familieopstillinger.

Familie / relationsopstilling er en metode til at afdække skjulte mønstre , overbevisninger, regler,”hemmeligheder” og se dybe problematikker i større sammenhænge. Sjælens- og den åndelige bevægelser er afgørende i en familieopstilling. Intentionen er at åbne for det aspekt af mennesket, som adskiller intellekt og personlighed. Den del, der ikke umiddelbart kan mærkes, men som er til stede og lever i alt det vi er og gør.

Metoden sætter fokus på at undersøge og forstå de begrænsninger og levemåder vi har kopieret, bevidst / ubevidst, fra vores forældre og omsorgspersoner.

Under famileopstillingen arbejder du med dine rødder, forfædre og mødre, får orden på “rodet og smerten”, integrerer og anderkender at alting har en plads. Du og resten af gruppen får mulighed for at se og opløse nogle af de ”forviklinger”, vi lever og er i, ofte uden bevidsthed om det.

Som Bert Hellinger siger: “Jeg kan ikke helt forklare, hvorfor og hvordan en familieopstilling virker, blot konstatere, at det gør den”.

Overgangsritualer

Livet består af overgange. – Livet er dybest og cyklisk set, en evig overgang fra en tilstand og situation til en anden.

Nogle overgange er mere skælsættende end andre og kan være meget energigivende, at ære/ gennemleve med en ceremoni, ritualer og bevidsthedsudvidende forløb.

Tag et Valg tilbyder forløb og overgangsritualer for den enkelte, flere, familien eller grupper ved:

Fødsel og graviditet Ønsker du hjælp til at finde ind til din urkraft og gamle viden som kvinde, er graviditet og fødsel kraftfulde steder/livsøjeblikke, at hente sin kvindelige styrke fra.

Ceremonier, riter og indsigter omkring fødsel og graviditet kan berige dig selv som kvinde, så du finder ekstra ro, glæde og styrke. – Og evt. inspirere din partner, så I begge vokser.

Har du, I eller familien en angst for graviditeten ogfødslen, kan der også arbejdes aktivt med at transformere denne angst til en medhjælpende energi, som retmæssigt gør fødslen til en stor og enestående oplevelse.

Menstruation Mange kvinder og dermed, også vores døtre, er fremmedgjorte og taler meget dårligt om den oplevelse, det er, at få menstruation og dét, at kunne undfange nyt liv. Det bliver tit omtalt nedgørende og som noget urent og besværligt.

Det kan være anderledes! Ved hjælp af gammel viden og ritualer, bygger vi en anderledes glad og positiv energi, omkring den gave og den forandring, den purunge kvinde kan møde ved menstruations start.

Fra barn til ung moden voksen Gamle riter og ritualer kan hjælpe den unge på vej til større viden og visdom i deres indre, som brugbar hjælp for den udfordrende vej det er, at være teenager.

Menopause / overgangsalder

Vi kan hjælpe alt det, der er os, på denne nye vej via meditation, healing og coaching samt enkelte riter og ritualer.

3.alder

Forberedelse til et liv, hvor du ikke længere fungerer og bidrager på arbejdsmarkedet kan være meget brugbart. Coaching, ritualer og healing kan lette og hjælpe dig og din familie til en glad overgang i harmoni med dig selv og dine omgivelser.

Død

Afslutningen af livet er fysisk ultimativt. Via ritualer , healing og samtale kan denne overgang transformeres.

Bryllup

Anderledes forberedelse til det at forpligte sig til et andet menneske el partner.

Skilsmisse

Stor splittelse ved skilsmisse kan skabe store traumer. Gennem gensidig respekt til alle i relationen, kan traumer og splittelser minimeres.

Trommerejse

Trommerejse ritualet giver dig:

  • dybere kontakt med din underbevidsthed
  • ro til at hente svar på store spørgsmål “uden om” dit ego
  • kontakt med din kraft, dine værdier og potentialer
  • ro i krop, sind og ånd

Hvorfor ? Trommerejsen er et gammelt ritual shamaner brugte og stadig bruger, som metode til at rejse ind i andre verdener / virkeligheder for at få råd og vejledning. Trommens lyd er lyden, du rejser på.

Når du starter rejsen, kan du rejse bevidst eller ubevidst. Afrejsestedet kan være dit favoritsted i naturen eller et imaginært dejligt sted. Du vil rejse til enten over-, under – el. mellemverdenen:

Rejsen til underverden er (den el din ubevidste verden ) og kan foregå gennem et hult træ, hul el. andet der viser sig, eller som du bliver ført til.

Rejsen til mellemverden er ( den el. din bevidste verden) og viser sig ved at du bevæger dig her på denne jord.

Rejsen til oververdenen er ( den åndelige verden ) mærkes ved at du flyver , eller bevæger dig op i noget som feks skorstene, træer, master og lignende.

Trommerejse ritualet indledes med en guidet renselse Du fortæller dig selv og gruppen / teamet , hvad din intention med rejser er, hvad du gerne vil undersøge og eller din intension for rejsen. Du ligger, sidder el. står alt efter, hvad du foretrækker ( nogle vælger at stå, fordi de let kommer til at sove når de ligger el. sidder). Nogle vælger at have noget mørkt foran øjnene.

Trommen præsenteres, samt lydene trommen laver, når rejsen begyndes og afsluttes.

Rejsen påbegyndes og afsluttes, og der kan efterfølgende, evt fortælles via et talestok ritual, ( Talking stick ) hvis ordene i oplevelsen, er klar til at blive fortalt.

Her har den, der har talestokken ordet, retten til at tale, samt fortælle, hvad og hvor trommerejsen viste el førte dig hen til, og /el. igennem.

Udesidning

MERE INFO KOMMER

Visdomsvandring – I Hildegards fodspor

Er målet for Tag et Valgs vandring hvert år sidst i august først i september.

Sydtyskland…. Ved floderne Nahe og Rhinen ses aftryk af den tyske abedisse Hildegaard, som bl.a var kendt som den tidlige reformator… urtekyndig…. Imod tiende… talte for mand og kvinde som ligesindede par….krystallernes visdom og brugen af dem som heling og derigennem skabe sundhed i krop og sind , derudover talte og tegnede hun visioner, som igen og igen viste, hvor vigtigt vores samarbejde er, med alt der er.

Gennem gentagne vandringer og breve ( som er bevaret og kan ses i museet i Bingen ) til paven og adelige ,blev det ved lov, at der blev talt på eget sprog i kirken og ikke på latin…. At kvinder kunne og måtte ytre sig i det offentlige rum … hun skrev den første opera og hendes musik er stadig spillet, sidst men ikke mindst, fik hun lov til at prædike og skrive om de syner som hun fik. Paven anderkendte at det var Guds ord hun kommunikerede med ” Det levende lys ”.

Hildegaard blev født i 1098 og det er hendes fysiske vandring fra hun som 4 årig blev givet til kirken af hendes forældre, som sætter rammen for en opmærket pilgrims rute ” Hildegaards pilgrimsvej ”

Undervejs inspireres vi af det smukke kuperede terræn og stierne der slynger sig mellem vinmarker og floderne. Vi inspireres også af hendes visioner som også giver næring til en indre rejse.

Vi kan også i dag bruge og inspireres af hendes bevægelser til at skabe bevægelser inde i os på vandringen og der igennem opnå kontakt med vores indre kerne samt finde ro og fordybelse i hvordan vi kan lave bevægelser i vores liv, lige nu, i balance med hvem og hvor vi er.

Gennem vandringens stilhed og med en intension, kan vi skabe nye forståelser i og om os selv…

Undervejs laver vi familieopstillinger i naturen … du kan læse mere om familieopstilling på min hjemmesiden.

Vi kører til Monzingen i bil ( 8-9 timer ) hvor vi starter pilgrimsvandringen. Vi får fragtet vores baggage så vi kun bære nødvendig dagbagage.

Vi går mellem 20 og 28 km dagligt i alt ca 120 km ad grus og jordveje og indimellem asfalt… vi skal på intet tidspunkt kravle eller vandre i vanskeligt terræn.

Vi sover på pensioner og på hotel i Bingen. Vi smører vores frokost hver morgen og starter dagen med en samlende gruppeøvelse samt opvarmning af fødder, knæ og hofter.

Den første dag vandrer vi til Staudernheim og op til Disibodenberg , hvor Hildegaard levede og blev undervist af Munken Volmar og Jutta ( hun levede der som eremit).

Næste dag Schlossbuckelheim , Braunweiler, Stromberg og slutter i Bingen hvor vi dagen efter besøger Museet og sejler over Rhinen til klosteret, hvor Hildegaard var priorinde til hun døde d. 17 september 1179.

Vandringen koster 4.500 kr inklusiv kørsel til og fra Bingen, frokost og 2 primitive aftensmad, entreer og sejltur. Hertil kommer bagagetransport estimeret til 600 kr, overnatning estimeret 2.400kr, 5 aftensmåltider, drikkevarer.

Tilmeldingsfrist 2. maj med depositum på 2000 kr der ikke tilbagebetales ved afbud. Restbeløb betales senest 1. aug. Ved afbud senere end 15 aug. Tilbagebetales beløbet ikke.

Du skal selv tegne rejseforsikring og du har selv ansvaret for dig under vandringen. Husk pas og blåt sygesikringskort.

Østersøens Perle … Bornholm

-er målet for Tag et Valgs naturvandring hvert år i maj måned.

Rejsen starter i bil med plads til syv personer på Fyn, med opsamlingssteder undervejs efter aftale, vi krydser de 2 broer indtil vi når Ystad og kører ind på færgen til Rønne. Bilen bringer vores baggage frem til vores daglige overnatningssteder.

Vandringen foregår langs små klippestier helt tæt på Østersøen… Vi dufter havet … forårsblomsterne som på den tid står i et væld af farver i den vilde natur og stimulerer alle vores sanser, mens vi vandrer af kuperede stier i stilhed.

Vi vandrer den første dag til Hasle og overnatter i et stort hus… Nordliv pensionat tæt på stranden. Vi varmer den medbragte mad og går efter aftensmad ned og finder et sted hvor den første familieopstilling stilles op. Dagen afrundes måske med en trommerejse.

Næste dag klargøres hus, senge og baggage imens Vibeke kører baggagen til dagens overnatningsted Sandvig Vandrehjem.

Når Vibeke kommer tilbage, samles gruppen med en enkel øvelse fra Paco traditionen, for at aktivere og samle os så vi er klar til dagen. Vi varmer let op med fodøvelser inden vi starter den smukke vandring til Sandvig. Om aftenen tager vi på en tur til Opalsøen et kraftsted med punkt på THE TOR Michael energilinien..

Næste dag gentages klargøring og bil og baggage fragtes til Gudhjem vandrehjem…. og vi starter den for mig smukkeste dagvandring fra Sandvig til Gudhjem. Vi tager ud og spiser i Gudhjem… går måske en aftenstur …

Næste dag vandrer vi til Svaneke igen med øvelse… opvarmning og familieopstilling undervejs, og slutter dagen på Svaneke vandrehjem… hvor vi får mad bragt dertil. Derefter familieopstilling afsluttende… hvis energi og lyst en trommerejse.

Sidste dag vandrer vi forbi Nexø til Boderne, hvor naturvandringen slutter… der hvor klipperne slutter og det flade Bornholm tager sin plads.

Vi har hver dag vandret i stilhed om formiddagen, måske med en intension for hele vandringen … måske en intension for dagen, efter frokost vandrer vi igen i stilhed og finder en plet undervejs, hvor vi kan lave en familieopstilling. Alle får mulighed for at få en familieopstilling… som du kan læse mere om på hjemmesiden www.tagetvalg.dk

Der bliver en introduktion til tromme – og raslerejser, som der også bliver mulighed for at afprøve indtil flere gange.

Prisen i 2021 er 5000kr incl transport i bil og sejltur fra Ystad til Bornholm og retur, 4 overnatninger på henholdsvis pension og vandrehjem. Morgen, frokost og aftensmad. Drikkevarer er IKKE inkluderet, heller ikke frokost onsdag, samt aftensmad den sidste dag. Du skal selv rejseforsikre dig og rejsen er på eget ansvar.

Tilmelding til Vibeke Nielsen, Tag et Valg, der er rejseguide på alle planer. Depositum 1500 kr som ikke refunderes ved afbud. Restbeløb betales senest 1. maj… ved afbud senere end 15 dage før afrejse dagen, refunderes beløbet kun, hvis der findes en anden deltager.

Print Friendly, PDF & Email